در این مقاله قصد داریم درباره مجازات فریب در ازدواج با شما صحبت کنیم. راستی و صداقت پایه اصلی زندگی مشترک است. زمانی که دو نفر قصد ازدواج با هم را دارند باید اطلاعات کاملی از یکدیگر و خانواده هم داشته باشند. همچنین لازم است اخلاق و ویژگیهای اخلاقی طرف مقابل کاملاً شناخته شود. اگر افراد طرف مقابل خود را فریب دهند، پایههای زندگی مشترک سست میشود و نتیجهاین جرم میتواند صدمات بیشماری به افراد وارد کند.
برای جلوگیری از نتایج دروغ و فریب در ازدواج، قانون برای مرتکبین این جرم مجازاتهایی را تعیین کرده است. در ادامه بیشتر درباره مجازات فریب در ازدواج با شما صحبت میکنیم.
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011

مفهوم فریب در ازدواج چه مواردی را در برمیگیرد؟
بیایید ببینیم چه مواردی شامل فریب در ازدواج میشوند؟ اگر یکی از طرفین ازدواج ویژگیها و خصوصیاتی را به خود منتصب کند که فاقد آن است و این ویژگی از عوامل دریافت جواب مثبت فرد از طرف مقابل باشد، یا اینکه مشخص شود رفتار فرد با آنچه نشان میداده متفاوت است و در رفتار او تعارض وجود دارد، در صورت وجود هرکدام از مواردی که در ادامه به آن اشاره میکنیم، طرف مقابل میتواند با ادعای فریب در ازدواج عقد را فسخ نماید.
- جنون و دیوانگی: چنانچه زن یا مرد از نظر عقلی سلامت نباشند و این مسئله را پنهان کنند یا دیگران این مسئله را مخفی کنند تا شرایط ازدواج آنها را نگه دارند مصداق جرم فریب در ازدواج است.
- بیماری زن یا شوهر: چنانچه زن بیماری مادرزادی داشته باشد یا بیماریای که بهظاهر او آسیب بزند، یا اینکه مرد دچار بیماری جسمی یا نجسی باشد وظیفه دارند قبل از ازدواج این مسئله را با طرف مقابل مطرح کنند.
- هر نوع پنهانکاری و فریب درباره تحصیلات یا شغل و … نیز میتواند مصداق فریب باشد؛ مثلاً فردی دیپلم دارد اما مدعی میشود که فوقلیسانس مدیریت دارد. یا اینکه در یک شرکت کارمند جزء است اما ادعای مدیریت میکند. اگر این ادعای دروغ در دریافت جواب مثبت طرف مقابل مؤثر باشد، فریب رخ داده است.

مجازات فریب در ازدواج چیست؟
چنانچه فردی پیش از ازدواج به طرف مقابل دروغ بگوید و موجب فریب او شود این مسئله میتواند از نظر قانونی تحت پیگیری قرار بگیرد. برای مشخص کردن مجازات چنین جرمی در اولین قدم دادگاه این مسئله را بررسی میکند که آیا فریب رخ داده باعث وقوع ازدواج شده یا اینکه ازدواج بر مبنای مسائل دیگری صورت گرفته است. درصورتیکه فریب رخ داده پایه ازدواج باشد، مرتکب میتواند به حبس محکوم شود و در صورت موافقت فرد فریبخورده، عقد نیز باطل میشود.
برای شکایت از فریب در ازدواج چقدر مهلت داریم؟
باید بدانید در مسئله فریب در ازدواج مهلت شکایت از زمان اطلاع از وقوع جرم اهمیت بالایی دارد. زمانی که برای فرد مشخص شد که طرف مقابل او را فریب داده میتواند با مراجعه به سایت ثنا، شکایت خود را ثبت کند. دقت کنید که در این موارد لازم است فرد بلافاصله پس از اطلاع از فریب اقدامات قانونی را شروع کند زیرا وقفه چند ماهه و چند ساله به هوای درست شدن مسئله، موضوع شکایت را منتفی میکند. اگر قصد شکایت دارید باید بلافاصله پس از اطلاع از وقوع فریب باشد.
اما با وقوع فریبکاری در ازدواج تکلیف مهریه خانم چه خواهد شد؟

تکلیف مهریه در فریبکاری در ازدواج
اگر مرد مرتکب فریب در ازدواج شده باشد و سپس خانم از این فریب آگاه شده باشد، حق مهریه خانم بستگی به رابطه زوجیت میان زن و شوهر دارد. به عبارتی اگر قبل از اینکه خانم از جرم آقا آگاه شود، با هم رابطه زناشویی داشته باشند، زن مستحق دریافت مهریه میباشد؛ اما درصورتیکه صرفاً میان طرفین عقد واقع شده و رابطه آنها از این میزان فراتر نرفته، مهریه به زن تعلق نخواهد گرفت.
آیا مجازات فریب در ازدواج قابلبخشش است؟
جرم فریب در ازدواج یک جرم حقوقی است؛ به عبارت دیگر در صورت کسب رضایت طرف مقابل و بخشش فرد فریبخورده، این جرم قابلبخشش خواهد بود. تنها کافی است که فرد فریبخورده رضایت خود را به دادگاه اعلام کند.
برای پیگیری فریب در ازدواج بهترین کار کمک گرفتن از یک وکیل قانون شناس است. فردی که در زمینه قوانین خانواده ، طلاق و مسائل مرتبط با آن اطلاعات مناسبی داشته باشد و بتواند بهترین مسیر را برای حل مشکل به شما نشان دهد. برای گفتگو با وکیل طلاق یا وکیل خانواده در هر شهری که هستید میتوانید به صورت تلفنی یا حضوری با تیم حقوقی سامانه عدلاک ارتباط برقرار کنید و با طرح مشکلات خود از حقوقدانان با تجربه مجموعه بهترین راه حل را درخواست کنید. شماره تلفنهای ما را فراموش نکنید:
تماس فوری با تیم حقوقی متخصص در شهر شما
تماس با تلفنهای 09150998001 و 09393106011
وکیل خانواده و وکیل طلاق
وکیل خانواده در سامانه حقوقی عدلاک در حقیقت یک تیم از وکلای با سابقه است که با تجربه کافی سریع ترین راه حل را برای شما پیدا میکنند. یک وکیل خانواده خوب در دعاوی مختلفی مانند اختلافات خانوادگی، مهریه، طلاق، ارثیه، حضانت فرزندان، بخشیدن مهریه ، فریب در ازدواج و مسائلی از این دست پشتیبان شما خواهد بود و بهترین راه حل را برای حل مشکلات شما پیدا میکند. توصیه ما این است که پیش از هر اقدام قانونی با یک وکیل مشورت کنید تا بهترین راه را در سریع ترین زمان به شما ارائه کنند.
دیدگاهی یافت نشد