آزار و اذیت بانوان

دراین مقاله قصد داریم درباره مجازات مزاحمت خیابانی با شما صحبت کنیم. مزاحمت خیابانی در حقیقت یکی از جرائمی است که آرامش و آسایش جامعه را به خطر می اندازد.حال بیایید ببینیم در این مقاله چه مطالبی را مطالعه خواهیم کرد.

نحوه قانونی برخورد افرادی که در پیاده روها یا گوشه و کنار مزاحمت ایجاد میکنند چیست؟ مزاحمین خیابانی که به صورت زبانی یا با رفتاری ناشایست برای افراد به خصوص خانمها ایجاد مزاحمت میکنند باید چطور مجازات شوند؟ در این مقاله در مورد این مسئله بیشتر گفتگو خواهیم کرد.

چطور باید از مزاحمت خیابانی شکایت کنیم؟

یکی از سوالاتی که بسیار مطرح می‌شود این است که چطور باید از افرادی که در خیابان رفتار ناشایست دارند و به عنوان مثال به سمت دیگران دست درازی میکنند شکایت کرد؟چطور باید جرم مزاحمت خیابانی را پیگیری کرد و با مزاحم برخورد کرد؟

  متاسفانه در قوانین ما مصداقی برای جرم آزار جنسی بیان نشده است و به عبارتی آزارگران جنسی را به عنوان مجرم شناسایی نمیکنند؛ و این بسیار عجیب است زیرا در قوانین کیفری ما برای موارد بسیاری مجازات تعیین شده اما آزار جنسی جرم انگاری نشده است.با این حال به محض اینکه مورد مزاحمت قرار گرفتید یا فردی اقدام به لمس شما یا آزار جسمی می‌کند باید با نیروی انتظامی تماس بگیرید.

با توجه به نبود قانون مستقیم، براساس قانون مجازات اسلامی، مجازات مزاحمت خیابانی را می‌توان زیر مجموعه جرائم برعلیه عفت عمومی دانست. توصیه ما این است که برای شکایت از چنین مواردی تردید نکنید؛ زیرا عدم شکایت شما دست آنها را برای تعرض به دیگران باز می‌کند. تلاش کنید در این قبیل موارد جایی حضور داشته باشید که دوربین های خیابانی یا دوربین مغازه ها تصاویر را ثبت کنند. چنین مدرکی بدون شک میتواند در مجازات مرتکب نقش مهمی داشته باشد.

برای شکایت و مجازات مزاحمت خیابانی در اولین فرصت به پلیس مرراجعه کنید و یک شکایت نامه تنظیم کنید. به عنوان مدرک میتوانید درخواست بازبینی دوربینهای خیابان محل واقعه را بدهید یا از چند نفر از شاهدین وقوع واقعه کمک بگیرید.

جرم مزاحمت

مزاحمت خیابانی را به چه ارگانی گزارش کنیم؟

در زمان مزاحمت خیابانی با صدای بلند از دیگران کمک بخواهید. همچنین با فریاد از دیگران درخواست کنید که با پلیس تماس بگیرند. این کار را خودتان نیز در اولین فرصت انجام دهید تا گزارشی در پلیس ثبت شود. نیروی انتظامی مسئولیت رسیدگی و مجازات مزاحمت خیابانی را برعهده دارد؛ بنابراین با پلیس تماس بگیرید و درخواست فرستادن مامور کنید.

مجازات آزار جنسی چیست؟

افراد باید بدانند هیچ کس حق ایجاد آزار جنسی برای دیگران را ندارد. پوشش افراد یا نوع آرایش آنها دلیل مناسبی برای هرزگی نیست و قانون با آزارگران جنسی با قاطعیت برخورد می‌کند.

البته اثبات آزار جنسی در گذشته کار ساده ای نبود؛ اما امروزه دسترسی به دوربین های مدار بسته خیابانی و مغازه ها ساده ترین روش به دست آوردن مدرک برای اثبات این جرم و مجازات خاطیان است.

باید بگوییم که در این زمینه نیز ضعف در قوانین دیده می‌شود. یعنی قوانین برخورد مناسب با این گونه افراد وجود ندارد. شاید اگر به جای گشت ارشاد، گشت برخورد با ازارگران خیابانی داشتیم این معزل فرهنگی بسیار راحت تر حل میشد.

 براساس قانون مجازات مزاحمت خیابانی میتواند حبس، شلاق یا جریمه نقدی باشد. همچنین برای خسارتهای معنوی نیز می‌توان از خطاکار طلب خسارت کرد و از مزاحم جسمی یا جنسی شکایت نمود.

مجازات مزاحمت خیابانی

برخورد با مزاحمت جنسی رانندگان تاکسی و اسنپ

 در بعضی اوقات خبرهایی از مزاحمت های جنسی در تاکسیها و اسنپ ها دیده می‌شود. چنانچه به هر نحو قربانی مزاحمت جنسی رانندگان تاکسی و اسنپ شدید پلاک اتومبیل را بردارید سپس بلافاصله با پلیس و نیروی انتظامی تماس بگیرید و مشخصات خودرو و راننده را در اختیار آنها قرار دهید تا در صورت نیاز از آن استفاده کنند. میتوانید با طرح شکایت از این افراد، آنها را به سزای اعمالشان برسانید. 

مجازات مزاحمت خیابانی شامل چه مواردی می‌شود؟

همانطور که گفتیم برای مزاحمت به صورت مستقیم جرمی تعریف نشده است اما این جرم زیرمجموعه عفت عمومی محسوب می‌شود و مرتکب این جرم به مجازات 74 ضربه شلاق و از 10 روز تا دو ماه حبس محکوم می‌گردد.

افرادی که در خیابانها و مکانهای عمومی برای مردم ایجاد مزاحمت میکنند به مجازات از 2 ماه تا 6ماه حبس و شلاق محکوم می‌شوند و افرادی که به خودشان اجازه مزاحمت برای بانوان یا دست درازی به آنها را میدهند قاطعانه مجازات خواهند شد.

مجازات مزاحمت خیابانی

چرا باید در زمان وقوع جرم مزاحمت از دیگران کمک خواست؟

زمانی که جرم مزاحمت واقع می‌شود با صدای بلند از رهگذرها کمک بخواهید. از آنها بخواهید که شاهد شما باشند و با پلیس تماس بگیرند. در این حالت نباید از قضاوت افراد ترسید. فرقی نمیکند که مزاحم سوار بر اتومبیل باشد یا پیاده، اگر راننده اتومبیل بود پلاک ماشین و مدل آن و در حد امکان چهره راننده را به خاطر بسپارید. برخورد با مزاحمین خیابانی را پشت گوش نیندازید زیرا برخورد قاطعانه شما در این حادثه مانع از مزاحمت های آتی آنها برای دیگران خواهد شد.

در صورتی که درگیر مزاحمت خیابانی شدید یا قصد شکایت از یک مزاحم خیابانی را دارید قبل از هر کار با یک وکیل کیفری در سامانه عدلاک مشورت کنید. همکاران ما در سامانه حقوقی عدلاک میتوانند راهنمای شما در چنین مواقعی باشند تا برای جمع آوری اسناد و شکایت اصولی شما را راهنمایی کنند. برای مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری با ما تماس بگیرید. همچنین میتوانید سوالات خود را در پایین همین صفحه مطرح کنید تا در اولین فرصت از تیم حقوقی سامانه عدلاک پاسخ دریافت کنید.فراموش نکنید در روزهای سخت ما در کنار شما هستیم.

دیدگاهی یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *